Narrow your search with filters
Ціна
від грн. догрн.
Виробник
Бассейны
Тип бассейна
Опции
Для кого?
Надувная мебель
Тип
Комплектация
Защита
Тип
Футбольные мячи
Тип
Очки для плавания
Для кого
Горнолыжные перчатки
Для кого
Шапочки для плавания
Для кого
Материал
Buff
Категория Buff®
Размер
Тип
Скейты
Размер деки
Ролики
Для кого
Размер роликов
Аксессуары
Категория
Мебель
Категория
Материал каркаса
Пояса, перчатки, аксессуары
Категория
Мячи для фитнеса
Диаметр
Тип
Комплектация
Термоноски
Назначение
Велосипеды
Пол
Возраст
Тип
Материал рамы
Тормоза
Диаметр колес, дюйм
Рост, см
Самокаты
Количество колес
Максимальная нагрузка
Шлепанцы
Тип
Пол
Виндстоппер
Тип одежды
Пол
Технология
Грелки
Тип грелки
Всього товарів: 4350
Результат: Показати

Статті

Чим відрізняється туристичний намет від трекінгового

Намети туристичні купити в Україні не проблема. Але навчитися робити вибір намети все-таки варто. Столичний інтернет магазин туристичних наметів Sportik допоможе зробити усвідомлений та правильний вибір необхідного функціоналу наметів. Відіграє певну, але далеко не вирішальну роль у вашому остаточному виборі та вартість намету.

Навігація за статтею:

  1. 1. Кращі намети для туризму
  2. 2. Справжній туристичний намет
  3. 3. Намети для альпінізму
  4. 4. Намет трекінговий для велосипедистів та учасників авторалі
  5. 5. Відгуки про намети допомагають зробити вибір

намет туристичний

Кращі намети для туризму

Узагальнене поняття туристичні намети

Як це часто буває, під поняття туристичні намети часто узагальнено-спрощено потрапляють будь-які наметові, тентові та шатрові споруди. Це цілком зрозуміло: для тих, чий сенс життя складають екстремальний спорт, гірський, лісовий та велосипедний туризм, намети відіграють побутове значення для організації ночівлі. Тим не менш, туристичний намет – це лише один з різновидів спортивного спорядження, тому навчитеся відрізняти намети для туризму, альпінізму, пляжного відпочинку та інші похідні та спеціалізовані варіанти. Багато хто з нас, роблячи вибір в інтернет, оскільки тут вигідніше на намети ціна і більше вибір, стикаються з тим, що деякі постачальники поміщають намети туристичні та трекінгові в одну категорію, не роблячи між ними жодної різниці. Тим не менш, це два різнопланових типи наметового спорядження, хоча, є ряд природних умов, для яких не має значення – купити намету туристичну чи трекінгову.


Основні споживачі наметового спорядження

Основні споживачі, кого цікавить купівля намету, – це:

  • Альпіністи, скелелази, гірські туристи, полярники. Гірські намети для екстремальних погодних умов – це вітростійке обладнання з підвищеними вимогами до паропроникності, вологостійкості та теплоізоляції.
  • Мисливці, рибалки, геологорозвідники, спелеологи – для таких активностей рекомендується рівнинний похідний намет, для зимових захоплень і промислу він є найбільш вологостійкою моделлю для застосування в суворих зимових умовах середньої кліматичної смуги, а також тундри, тайги, болотистої місцевості.

    рівнинний намет
  • Велогонники, учасники авторалі – основні споживачі легень, суперкомпактних трекінгових моделей наметового спорядження.
  • Прихильники сімейного відпочинку в диких умовах. Скільки коштує намет для відпочинку, визначається його місткістю, формою, матеріалом каркасу та покриття тенту. Для сімейного відпочинку найкращі ціни на намети в Україні на пляжні моделі – їх відрізняє спрощена конструкція та легкий швидкий монтаж за місцем використання. Для багатоденних вилазок на природу використовують кемпінгові (різновид рівнинної моделі) намети з тамбуром, кількома входами, кімнатами, москітними сітками, вікнами.
  • Автомобілісти та далекобійники (для цієї категорії в Sportik пропонуються спеціалізовані види спорядження - виберіть 2-місну дахову автомобільну модель Tramp Top Over).
  • Військові, МНС (купити великий намет для організації казарми , шпиталю, їдальні у польових умовах – подібні армійські шатрові та тентові конструкції реалізуються через відповідні державні відомства, тому інтернет продаж наметів в Україні для військових та МНС може бути тільки для списаного спорядження.).


Основні форми наметів

Розглядаючи фото туристичних наметів, інших їх різновидів, тентів та наметів, можна виділити такі конструкції:

  • Напівсфера. Ідеальний вибір для умови застосування в суворому кліматі. Така геометрична форма якнайкраще витримує опору шквального вітру. Швидше за все, напівкругла модель буде мати не найбільшу місткість. Це може бути намет туристичний двомісний, максимум 4 місний. часто в конструкції такої моделі є оснащення тамбуром, що дозволяє краще зберігати тепло всередині.
  • Напівбочка (напівциліндр). Як і напівсферична форма, стійка до вітру, але додатковою перевагою є велика місткість. Сучасні великі туристичні намети мають, як правило, напівциліндричну форму.
  • Шатрові або як їх називають ще тентові або двосхилі. Традиційний намет двосхилий - найзвичніший для більшості вид спорядження, адже така форма була прідумана дуже давно. Незважаючи на те, що за часом такі моделі довше збираються, вони, як і раніше, популярні, наприклад, оптимальним і маловитратним варіантом для короткочасного відпочинку в лісі може стати двосхилий безкаркасний намет для відпочинку.


Справжній туристичний намет

Туристичний намет потрібний тим, кому через різнобічні інтереси потрібні універсальні похідні моделі, щоб не довелося купувати різнопланові моделі та витрачати на спорядження великі кошти. Туристичні намети в Україні є найпопулярнішим видом туристичного спорядження для організації ночівлі в таких місцях, як:

  • Відпочинок біля відкритої водойми (море, річка, озеро ) або в лісі в теплу пору року.
  • Гори середньої висоти (наприклад, Карпати, Татри, Крим).

намет київ


Екстремальні намети для альпінізму

Суворий клімат високогірних масивів та середньогір'я в зимову пору року передбачає, що організацію нічлігу в такій місцевості потрібно обставити з більшою ретельністю, ніж це необхідно, наприклад, у теплого моря з не холодною вночі без опадів. У горах альпіністів, скелелазів, гірських туристів чатують на такі небезпеки, як:

  1. 1. Екстремально низька температура
  2. 2. Сильні пориви вітру
  3. 3. Велика кількість вологи та опадів
  4. 4. нещадний ультрафіолет від прямих променів сонця.


Якщо вам потрібен намет екстремальний, то не варто набувати стандартного туристичного спорядження. Вам знадобляться:

  • Намети експедиційні для тривалих стоянок, з посиленим вітростійким дюралюмінієвим каркасом, тканина покриття з водовідштовхувальним просоченням. У таких моделях важлива наявність снігу. , тамбура - все, що допоможе зберегти тепло всередині і не пропустить вологу.
  • Штурмові намети з алюмінієвим каркасом застосовуються в горах, вони застосовуються гірськими туристами та альпіністами при сходженнях для організації короткочасного відпочинку там, де є можливість встановити намет. Найважливіший критерій вибору для штурмових моделей – їхня вага. Він повинен бути мінімальним, щоб не ускладнювати сходження ручної поклажі. Такий же важливий фактор протидії шквальному вітру.

    штурмовий намет

Намет трекінговий для велосипедистів та учасників авторалі

Ваше покликання – велосипедні багатоденні поїздки з однодумцями? Дорогою захочеться зупинитися на відпочинок чи нічліг. Найкращим вибором для такого відпочинку стане справжній трекінговий намет. Ці ультралегкі намети мають подібну конструкцію з екстремальними моделями для альпінізму – штурмовими та експедиційними. Трекінгові моделі теж повинні мати мінімальну вагу, але для них не має значення така ж велика опірність вітру та волозі. Трекінговий каркасний намет для велогонщиків повинен мати максимально легкий каркас, у складеному вигляді займати мінімум місця. Враховуючи, що подорожі велогонщиків проходять у теплу і навіть спекотну пору року (навіть уночі температура повітря залишається досить високою), тому важливо забезпечити велосипедистів на час ночівлі та відпочинку тентовим покриттям з гарною веною.тиляцією. Найкращим варіантом забезпечити циркуляцію повітря всередині можна у двошарових моделях та у спорядженні з вентиляційними клапанами.

Треккінговий намет виготовляється з таких матеріалів, як:

  • надлегкий нейлон
  • інші синтетичні матеріали зі подібними характеристиками.

Додатковими перевагами трекінгових варіантів спорядження є наявність кількох тамбурів, москітних сіток, додаткових навісів тентів. Щоб не переплутати з похідною кемпінговою, основна відмінність цих моделей – менші габарити та вага у складеному вигляді, оскільки кемпінгові наметиa > більші і комфортніші.

трекінговий намет tramp

Лідерами з виробництва трекінгових наметів є такі торгові марки зі світовою популярністю, як Tramp, Sol, Red Point, Terra. Загляньте в онлайн-каталог інтернет-магазину Sportik, де купити намет трекінговий пропонується від TM Tramp (найбільш розкуповується модель - намет легкий Tramp Colibri) та Sol (Sportik рекомендує тримісний намет Sol Trail, яка відрізняється супершвидкою збіркою за 90 секунд), Totem (зверніть увагу на універсальну модель для теплого клімату Totem Indi). Більш докладні характеристики та фото наметів представлені в онлайн-каталозі інтернет-магазину Sportik.br />

Відгуки про намети допомагають зробити вибір

Незалежно від того, яка ваша мета – намет для туризму або для екстремальних захоплень, зимового промислу, тент для пляжного відпочинку, намети для комерційного ярмарку та виїзних заходів, вибір такого обладнання залежить від співвідношення ціни та основних технічних характеристик виробу – ваги та матеріалу каркасу.

Якщо ви вибираєте туристичні намети, відгуки в інтернет рекомендують знаходити компроміс між вагою всього виробу та міцністю каркасу.

Крім того, на туристичні намети ціни залежать від таких параметрів:

  • 1. Наявність водовідштовхувального просочення у тканинного покриття
  • 2. Якість швів, фурнітури
  • 3. Наявність та якість дна
  • 4. Оснащення моделі снігозахисною спідницею, москітною сіткою, проміжним тамбуром
  • 5. Кількості входів.
Всі права захищені. © 2010 - 2017 Sportik.com.ua Спортик (Sportik) Інтернет магазин спортивних товарів, одягу. Київ, Україна.
Магазин спортивных костюмов и лыжной одежды «Спортик»  Украина  Киев  01030  просп. Академика Палладина, 31  Тел. (067) 181-32-32 
▲ Наверх страницы